mardi 14 juillet 2015

Pentagon ja meie


Siin see on: autoriteetsed analüütikud kirjutavad sama, mis mina mõni aeg tagasi. Pentagoni sõjakad Venemaa-vastased väljaastumised viitavad sellele, et USA sõjatööstuskompleks vajab uusi mega-tellimusi. Nii Ameerikast kui Euroopast.


Mul pole erilist lootust, et Eestis tekiks mingigi arutlus välispoliitilise kursi üle, selle üle, kas meie julgeoleku huvides on püüda hõigata veel valjemini kaasa Pentagoni sõjakullidele ja nõuda Eestisse USA baase. Mul pole erilist lootust, et ka pärast TH Ilvese lahkumist, kes armastab palju rääkida asjust, millest ta palju ei tea (nagu Venemaa ja eesti keele korraldamine), asjad muutuksid. Ehk kunagi saame aru, kuhu oleme sattunud. Õnneks ei näi Obama mõtlevat samamoodi kui Pentagon, ta saab aru, et Venemaaga tuleb koostööd teha, mitte külma või kuuma sõda pidada. Kuid kui USA ja läänemaailma majandus ei taha edeneda, ei aita ka Obama hää tahe. Ameerika sõjatööstus näib olevat see, millest usutakse, et ta võib majanduse käima lükata, ja tema tahtmist peavad riigijuhid tegema. Olgu Washingtonis, Londonis või Tallinnas.

Eks peavad mõnedki mind juba ammu Vene mõjuagendiks. Ise pean end terve mõistuse mõjuagendiks. Teadmises, et Eesti ei ela üle sõda, ükskõik, kes selles sõjas võidaks. Meie igatahes mitte. Ja meie välis- ja julgeolekupoliitika minu meelest ei vähenda, vaid suurendab sõjaohtu Baltikumis.

Aucun commentaire: